Interactieve e-mail i.p.v. poststuk

Al jaren worden Porsche-rijders met een DM via de post uitgenodigd voor de jaarlijkse winterinspectie bij hun dealer. Het inspecteren van wintergevoelige punten (zoals elektronica, de accu en het bijvullen van vloeistoffen) komen onder andere aan bod. Ook kan er dan gelijk een klein krasje of deukje gerepareerd worden.

Hoewel we weten dat de respons op een poststuk vaak hoog is, werd dit contactmoment vervangen door een interactieve e-mail. Een e-mail met ‘plusjes’ op de header, waar zichtbaar wordt wat je allemaal kunt verbeteren aan jouw Porsche. Kliks in de e-mail leiden naar een prefilled landingspagina, waardoor een afspraak met één druk op de knop is gemaakt.

Vaak haal je meer respons met een poststuk dan uit een e-mail, maar deze interactieve e-mail met landingspagina zorgde ervoor dat de werkplaats weer helemaal volgeboekt zat. Heerlijk om KPI’s te overtreffen! En een mooi voorbeeld dat laat zien dat het testen van andere middelen verrassend kan werken.

Porsche en 100%driven: één team, één doel

100%driven is voor drie Porsche centra een creatief en datagedreven verlengstuk van de marketingafdeling. Zo helpen we Porsche met customer journeys, SEO-analyses, de e-mailmarketing, evenementen en alle andere activiteiten die op dat moment nodig zijn.

Wil jij ook meer capaciteit op jouw marketingafdeling?

100%driven zorgt voor extra kennis en capaciteit bij alle datagedreven marketingactiviteiten voor drie Porsche centra. We zijn écht onderdeel van het Porsche marketingteam bij die drie vestigingen. Zo maken we, samen met het interne team, Porsche klanten blij met persoonlijke en datagedreven communicatie, die je zelf ook zou willen ontvangen. Uiteraard om de KPI’s van alle drie de Porsche centra te overtreffen.